FŐOLDAL
RÓLUNK ESEMÉNYEK KARRIER FELELŐSSÉG HÍREK

Fuss a rákkutatásért


Dátum: 2011.09.13.< Előző   Következő >

A szeptember 10-én megrendezett jótékonysági futást hallva hihetetlen sokan, több mint 100-an kaptatok kedvet egy kis kocogáshoz. A táv mindössze két kilométer volt, de nem is ez volt a lényeg. Itt most nem versenyezni kellett, mindössze kiállni egy jó ügyért. A jó ügy pedig nem más volt, mint a rákkutatás támogatása. Sokan indultatok, adtatok fél órát a hétvégétekből a programnak, és ezzel együtt - a regisztrációnak köszönhetően - 150 ezer forintot az alapítványnak. Sőt, a Docler még egy szuper laptopot is felajánlott a tombolára. Innen is gratulálunk a szerencsés nyertesnek!

A futás segítségével 1997 óta több mint 150 millió forint gyűlt össze. Ebből a szervezők világszínvonalú berendezéseket vásárolnak és adnak tovább a magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosoknak.

Reméljük, a Docler támogatása is jó helyre kerül hamarosan, és bízunk abban, hogy jövőre még többen jöttök el. Két kilométer igazán nem sok, hős kollégáink közül mindenki lefutotta a távot. Sőt, akadt olyan is, aki az esemény végén még repetázott is, futott egy-két bónusz kört, annyira belejött. Igaz, többetek arcán izzadságcseppeket is felfedezni véltem, de azt tudjuk be a fantasztikusan szép, meleg időnek és a jó hangulatnak. Igazi csapatszellem járta át a rendezvényt, köszönjük!

Aki pedig még mindig nem tudná, hogy miről is szól ez a futás, annak jöjjön egy kis történelemóra: A Fuss a rákkutatásért jótékonysági akciót egy kanadai fiatalember története indította el: a 18 éves Terry Fox csontrák következtében elvesztette egyik lábát. Annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre, elhatározta, műlábbal keresztülfutja Kanadát és közben a rákkutatásra gyűjt adományokat. Terry Foxnak a futás 143. napján meg kellett állnia, a rák ugyanis átterjedt a tüdejére, a fiatalember néhány hónapon belül meghalt. Sportteljesítménye azonban hagyományt teremtett, így a világ számos országában tartanak figyelemfelhívó rendezvényeket.

Magyarországon a 90-es évek eleje óta rendeznek Fuss a Rákkutatásért! jótékonysági futást. A futás nem verseny, a táv 2 kilométer, mely megtehető futva, sétálva vagy biciklivel. Minden regisztrált résztvevő a futás végén ajándékcsomagot kap, melyet a támogatók adományai töltenek meg.

Cikkek


Magyar
Docler Holding ©2021 - Minden jog fenntartva.

Rólunk - Események - Karrier - Kapcsolat - Impresszum - GDPR/Adatvédelem - Facebook - Instagram - LinkedIn - YouTube - RSS
AmCham Hungary