FŐOLDAL
RÓLUNK ESEMÉNYEK KARRIER FELELŐSSÉG HÍREK

Nagymester lendületben


Dátum: 2011.02.01.< Előző   Következő >

Rapport Richárd tavaly márciusban, tizennégy évesen teljesítette a nemzetközi sakknagymesteri normát. Ezzel Lékó Péter csúcsát megdöntve itthon ő a legfiatalabb, a világon pedig az ötödik. Docler-es támogatása ekkor, egy újsághírre felfigyelve kezdődött el. A telefonos egyeztetéseket egy személyes találkozás követte, ahol a nagymester apukája elmondta, mennyire meg van hatódva a megkeresésünktől, hisz "nem mindennapos dolog a mai világban az önzetlen patronálás". Ricsi sokak szerint akár a legismertebb magyar sportoló is lehet.

Pályafutása egy iskolában "becsúszott" négyessel kezdődött, ami után az édesapja sakkozni küldte, "...hogy javuljon a fiú koncentrációja". Azóta már napi 8-10 órát gyakorol (az edzések költsége érdekességképpen: magyar edzővel 20 000 Ft, külföldi edzővel 70 000 Ft naponta.) A most zajló, 53 nemzetközi nagymestert felvonultató Gibraltári Open-en eddig négy partiban játszott és világbajnoki teljesítményt nyújtott: a HARMADI K helyen áll, megelőzve a világranglistán TOP 10-ben szereplő Vaszilij Ivancsukot!

A fiatal tehetség Karácsonyi rendezvényünkön elmondta: "Nagyon várom, hogy szimultánt játszhassak a Docleresekkel!" Javasoljuk hát minden kedves kollégának, aki egy kicsit is ért a sakkhoz, vegye elő a sakktábláját és elevenítse fel tudását, mert ha mi is helyet kapunk Ricsi versenynaptárában, akkor bizony fel kell kötni a gatyánkat! :)

Cikkek


Magyar
Docler Holding ©2020 - Minden jog fenntartva.

Főoldal - Rólunk - Események - Karrier - Akadémia - Kupa - Kapcsolat - Impresszum - GDPR / Adatvédelem - Facebook - RSS
AmCham Hungary