FŐOLDAL
RÓLUNK ESEMÉNYEK KARRIER FELELŐSSÉG HÍREK

Rekordot ugrott egy kollégánk


Dátum: 2012.10.03.< Előző   Következő >

Magyarország égboltján utoljára 15 évvel ezelőtt állt össze 45 fős alakzat és most ezt a 15 éves rekordot sikerült megdönteni. Az ejtőernyőzésről általában balesetek kapcsán szoktak említést tenni, pedig maga a sport a legbiztonságosabbak közé tartozik. A sportág képviselői remélik, hogy a mostani sikeres rekordkísérlet által az ejtőernyőzés szépségeire is sikerül felhívniuk a figyelmet.

Balázs és ejtőernyős társai egy 50 fős alakzat megépítését tervezték, melyben az egyik legnagyobb kihívásnak az bizonyult, hogy 50 megfelelően képzett ejtőernyőst hívjanak össze Magyarországon. Az ugrásokra több mint két éve készültek, gyakorló táborokban vettek részt és tavaly két repülőgépből ugorva megépítettek egy 32 fős alakzatot. A rekordot végül három Turbolet L-410 repülőgépből hajtották végre, amelyek közül kettőt külföldről hoztak Magyarországra a kísérlet miatt. A gépek a felszállástól a dobáson keresztül a leszállásig kötelékben repültek. Egy gép 18 ejtőernyős befogadására alkalmas. A sportolóknak mindössze 4 napjuk volt arra, hogy megépítsék az alakzatot, amelyhez végül 15 ugrásra volt szükség. 4500 méter magasságból hajtották végre az ugrásokat és alkalmanként 55 másodpercük volt arra, hogy összeálljanak. A tizenharmadik ugrásra sikerült megalkotni a 46 fős alakzatot, mely új rekordot jelentett a magyar ejtőernyőzés történetében. Tóth Balázs 4 éve űzi ezt a sportot, de több száz ugrással a háta mögött is hatalmas élmény volt számára a rengeteg gyakorlás és a befektetett energia gyümölcse, hogy ezáltal egy sikeres rekord született. Az 50 fős alakzat megépítését jövőre újra megkísérelik.

Cikkek


Magyar
Docler Holding ©2022 - Minden jog fenntartva.

Rólunk - Események - Karrier - Kapcsolat - Impresszum - GDPR/Adatvédelem - Facebook - Instagram - LinkedIn - YouTube - RSS
AmCham Hungary