FŐOLDAL
RÓLUNK ESEMÉNYEK KARRIER FELELŐSSÉG HÍREK

Safari Race Team: Welcome home!


Dátum: 2011.03.29.< Előző   Következő >

A Safari Race team tagjai március 18-án tartottak élménybeszámolót 18.000 kilométeres útjukról.

Sokan nem tudták, hogy a fiúk alapjáraton egy kisbusszal akarták meghódítani Afrikát, de a túra kategóriáról lecsúsztak, így nem maradt más hátra, mint helytállni a verseny kategóriában. A verseny ugyebár mégsem kisbuszos ejtőzés, ezért Doki apukája például egész télen tekerte a szobakerékpárt, hogy kellőképpen felturbózza a kondiját.

Az ERŐ-re persze nemcsak fizikai értelemben volt szüksége Dokinak, Pegának és Öcsinek. Egy kis ízelítő a rally hétköznapjaiból: Volt ugyan hivatalos itiner, de az igazán hasznos információk mindig menet közben derültek ki. A Nissan turbója már Spanyolországban tönkrement, a műholdas telefon csak elvétve működött, a rádiót nem tudták kezelni, többnyire a GPS-re hagyatkoztak. A terrorista-veszély miatt éjszakánként nem volt tanácsos szétszéledni, hangoskodni - egyáltalán, bármilyen életjelet adni. A tisztálkodási lehetőségek röviden összefoglalva: nem voltak valami "rózsásak." Az afrikai gyerekek minden ismeretlen autót, így Bocit is kővel dobáltak. (A megoldás utólag derült ki: lassítani kell, vagy beállni egy helyi autó mögé, mert azt nem veszik célba.) Az ügyek intézését a helyieknek adott apróságokkal jól fel lehetett gyorsítani: ajándék sapka, póló, kulcstartó, karabiner... nem számít, hogy mi, lényeg, hogy európai legyen.

Túlsúlyban persze a kellemes élmények voltak. A helyiek kedvesek és barátkozóak voltak, konfliktus vagy incidens nem történt. Segítőkészségben sem volt hiány. Autószerelőt könnyű volt találni, mert szinte minden garázs "szerviznek" nevezte magát, még akkor is, ha csak egy csavarhúzó és egy hegesztőpálca volt az összes felszerelése. (Az önjelölt szerelők persze iszonyatos áron dolgoztak, minden európait "lehúztak", de ez egy másik történet :)). A versenyzők is segítettek egymásnak. A homokba szorult lengyeleket Dokiék mentették meg (vontatták ki) a dagályos óceánpartról, az öt órás küzdelem végére nyakmagasságig ért a víz.

Az élmények sora 18.000 kilométer hosszú. Akit bővebben érdekel, keresse, kérdezze bátran a csapat tagjait, vagy olvassa el részletes élménybeszámolójukat:

http://www.doclerholding.com/hu/about/companies/6/

A verseny kategóriában 40 autó indult, ebből 36 ért célba. A Safari Race team a 24. helyen végzett.

Cikkek


Magyar
Docler Holding ©2022 - Minden jog fenntartva.

Rólunk - Események - Karrier - Kapcsolat - Impresszum - GDPR/Adatvédelem - Facebook - Instagram - LinkedIn - YouTube - RSS
AmCham Hungary